Čo vy a rajčiny ako sa tomu hovorí ľudovo inak sú to rajčiaky. Ja ich milujem síce by som veľa nemala jesť kvôli histamínu ale domáce je domáce. Keď si porovnáme tie čo kúpime v obchode to je čistá chémia ako guma na gumovanie bez farby aj chute. Umelé rýchlo vypestované. Nedajú sa jesť tie kúpené. Je to cirka mesiac čo dávali v TV že viac ako polovica potravín pochádza práve zo zahraničia des čo už ozaj nie sme krajina ktorá si vie dopestovať. Hrozné čo jeme. Myslíte si že rajčiny sú jedovaté ale v skutočnosti sú najzdravšie plodiny ktoré nám dáva matka príroda. Ako ste už mohli čítať rajčiny k nám dorazili z Južnej Ameriky. Hlavnými pestovateľmi sú z Peru aj z Ekvádoru az Čile. Už pred v dávnej minulosti starí Inkovia a tiež Aztékovia ich vo veľkom pestovali. Tiež ich pravidelne pridávali do svojej stravy. Paradajky sa dajú pestovať aj ako okrasná rastlina. Sú viaceré druhy od veľkých mäsitých aj čiernej aj žltej aj ako oranžovej.

dopestuj si na záhradke aj na okne

Malé ale aj špicaté a klasické červené okrúhle. Poviem vám pravdu ako dieťa som ich rada nemala veľmi zjedla som ale mi tá chuť nešla veľmi boli pre mňa aké si kyslé alebo tiež veľmi podivné ani to neviem popísať. Nuž keď som prišla do puberty chute sa m totálne zmenili začala som ich jesť ako divá. Hľa uhorky tiež. Vždy sme mali všetko domáce bývali sme u maminých rodičov na dedine. Taktiež dá sa povedať príbehy či pár riadkov napísaných aj online keď hľadáš. Ako sa hovorí ľudovo že kto hľadá nájde. Aj dnes ráno som si k bezlepkovému chlebíku ktorý som natrela maslom na to som si dala tofu potierku novinku DIP je výborná kúsok cibule domácej a rajčinu chutia raňajky k tomu čaj a kávu. Veď to stačí v lete. Paradajky majú množstvo vitamínov ako je vitamín C aj vitamín na draslík aj FOLAT a vlákninu ktorá pomáha pri trávení.

poklad na tanieri

Napomáhajú nám aby sme mali peknú pokožku aj zdravé srdce a podporujú dobrý zrak a sú veľmi dobré na kosti aj ako prevencie proti rakovine. Je to taktiež silný antioxidant kvôli tomu, že obsahujú LYKOPEN, je to veľmi silná rastlina na antioxidanty. tiež veľmi pomáha aj čo sa týka nášho DNA. Paradajky kvôli toľkým vitamínom chránia naše bunky tak aby boli odolné a tiež nám dodávajú dlhovekosť. LYKOPEN v rajčinách nás bráni pred tzv. pesticídmi. PESTICÍDY sa používajú ako prostriedok na ochranu ovocia a zeleniny aj pred hmyzom . Štúdie hovoria o tom aj ukazujú že chránia aj našu pečeň pred poškodením tzv. DICHLORVOSTOM čo je jeden z najbežnejších pesticídov. Tento pesticíd dokáže urobiť to, že zabráni iným pesticídom, aby nepoškodili naše nadbličky. Paradajky veľmi ocenia ženy, pretože nás chránia pred infekciami. Užívame si rajčiny do sýta dobrú chuť.